Τα ραδίκια είναι πλούσια σε θρεπτική αξία για την ανθρώπινη διατροφή καθώς μας προμηθεύουν με ριβοφλαβίνη, την απαραίτητη βιταμίνη Β6, βιταμίνη Β2, C, E, Κ,βιταμίνη A, ασβέστιο, χαλκό, μαγνήσιο, φολικό οξύ και κάλλιο.
Οι πιπεριές όλων των χρωμάτων είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α και C, λυκοπένιο, καθώς και καροτενοειδή.Έχου..
Η πράσινη πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C.Η εν λόγω βιταμίνη βοηθά στην πρόληψη του κρυολ..